lauantai 29. lokakuuta 2016

Mun päiväkirjani (+kysymyspostaus)

Olen aloittanut varmaan kymmenen postausta tässä parin päivän sisällä, mutta julkaisukelpoiseksi niistä on päätynyt vain yksi (jonka muuten vielä vahingossa poistin :D). Blogimaailma on muuttunut monessakin blogissa paljon asiapitoisemmaksi ja nykyään kirjoitukset tuntuvat toisinaan jopa enemmän artikkeleilta tai kolumneilta, eikä virtuaalisen päiväkirjan tekstiltä. Jostain kumman syystä kerään itselleni paineita tästä asiasta ja välillä hylkään tekstini ihan vain siksi, että se ei ole tarpeeksi oikeaoppisesti kirjoitettu tai olen tuonut olevinaan liikaa persoonaani tekstiin. Tämä on kyllä hassua, sillä eniten pidän itse sellaisista blogeista, missä kirjoittaja tuo persoonansa lähelle tekstejä ja kirjoittaa päiväkirjamaisesti omista ajatuksista ja elämästään. Täytyy kai yrittää takoa tähän tyhmään päähän, että ei mun tarvitse tehdä mitään muuta kuin kirjoittaa mitä mieleen juolahtaa. Tämä on mun julkinen päiväkirja, eikä mikään asiasivusto. En väitä, että artikkelin tyyppiset tekstit olisivat jotenkin huonoja. Ne eivät vain sovi minulle, enkä ymmärrä miksi olen yrittänyt hivuttautua siihen suuntaan.

Onko muut huomannut tätä samaa ''ilmiötä'' blogimaailmassa vai olenko ainut?


Ompun kanssa teenit sujuu hitaassa tahdissa, mutta se on hyvä niin. Oon siirtänyt ratsastusharjoitukset nyt maneesista talliin ihan vaan puhtaasti avustajien puuttumisen vuoksi ja toki myös sen takia, että valmentaja sitä suositteli. Nousen siis karsinassa sen selkään, kääntelen ja vääntelen sitä, sekä totutan kaikkiin ratsastajan liikkeisiin. Heiluttelen pohkeita edestakaisin ja jopa kevyesti potkin sitä, taputtelen kädellä joka puolelle ja kuivaharjoittelen keventämistä. Ensin minusta tuntui, että tästä toiminnasta ei ole juurikaan apua. Omppu ei halunnut ihmisiä enää karsinaansa ja käänsi kankkunsa suoraan ovea kohti kun sen avasi. Onneksi tämä kuitenkin vähentyi päivä päivältä ja nyt se on selvästi jo tottunut siihen, että karsinassakin voidaan tehdä hommia. Viimeisin ratsastusharjoitus sujui jo tosi hyvin. Ensimmäistä kertaa tunsin, että allani on oikeasti rento hevonen joka hyväksyy minut selkäänsä, eikä pelkää tippaakaan. Näitä harjoitteita jatketaan edelleen, kunnes ensi viikolla siirrytään taas vähitellen maneesiin.


Arki sujuu muiltakin osin mukavasti. Olen kelien sallimissa rajoissa käynyt pelaamassa myös fresbeegolffia ja ensimmäiset kisatkin on vajaan kuukauden päästä. Osallistutaan mun poikaystävän kanssa parikisaan ja käytiin viimeksi tänään harjoittelemassa kisaradalla. Koen sen aika isona etuna, että parisuhteessa on joku yhteinen harrastus. Aikaa saa vietettyä huomattavasti enemmän yhdessä, kun arkiset menot ovat melkein samoja. Tietenkin täytyy olla myös sitä omaa aikaa, mitä mä saan useimmiten tallilla tai silloin jos mulla on koulusta vapaata ja Rasmus on töissä päivän. On muuten pakko antaa kymmenen pistettä ja papukaijan merkki ihanalle Rasmukselle, joka huolehtii Ninnistä silloin kun mä käyn tallilla. En osannut edes unelmoida tälläisestä tilanteesta, että joku ottaa mun lapsen niin hyvin ''omakseen''. Erottuani lapsen isästä elin koko ajan sellaisessa mielikuvassa, että kyllä tuleva mies toki hyväksyy lapsen, mutta ei varsinaisesti osallistu sen hoitoon. Toki suurin pääpaino Ninnistä on aina minulla, mutta arkisissa asioissa Rasmus hoitaa Ninniä kyllä melkein puoliksi. Ihan huipputilanne! Tälläisen miehen kaikki tarvitsisivat ;)

Olisikohan kysymyspostaus paikallaan? Sain vähän palautetta viimeksi siitä kun en vastannut kaikkiin kysymyksiin. Nyt voisin korjata sen epäkohdan, joten antaa kuulua vaan. Lupaan vastata kaikkiin kysymyksiin mitkä ei tietenkään ole liian henkilökohtaisia tai muuten asiattomia. Kirjoitan vastauspostauksen heti, kun kysymyksiä on tarpeeksi.

19 kommenttia:

 1. Kuuluvatko mielestäsi apuohjat nuoren hevosen koulutukseen?
  Miten tärkeänä pidät maastoilua?
  Mitä mieltä olet paljon negatiivista huomiota saaneesta "kkk-tyylistä"?
  Kuinka paljon teet maastakäsin juttuja hevostesi kanssa, mitä harjoitteita teet?
  Pystyisitkö pitämään hevosiasi pihatossa, vai onko sinulle automaattinen valinta karsinatalli?
  Mikä funktio on turparemmeillä ja kuinka kireällä pidät niitä?

  VastaaPoista
 2. Ootko miettinyt, että kävisit joskus jollain tallilla tunnilla?
  Lempiväri(t) hevosissa? entä rodut?
  Mihin aiot suuntautua opinnoissasi? kauan ne kestää?
  Miks lopetit ratsastuksenohjaajaksi opiskelun?
  Missä maassa haluisit käydä? missä kaupungissa/kaupungeissa Suomessa?
  Idolisi hevosmaailmassa?

  VastaaPoista
 3. Sun postaukset on parhaita!

  VastaaPoista
 4. Minkä ikäinen Ninni on nyt? :)
  Haluatko joskus lisää lapsia?
  Voitko kirjoittaa piiiitkän postauksen siitä miten Ninnin synnytys käynnistyi, miltä synnytys tuntui, minkälainen raskaus oli jnejne? Kiinnostaa kovasti!

  VastaaPoista
 5. Olet ihana <3 Jatka vaan niitä persoonallisia kirjoituksia, ne on ehdottomasti parhaita!
  Kysymyksiä:
  - Miten asut nyt? (Yksin, yhdessä, omassa, vuokralla, rivarissa, kertsissä jne.)
  - Miten tapasitte miehesi kanssa?
  - Miten Lari suhtautui uuteen mieheesi?
  - Oletko tyytyväinen elämäntilanteeseesi, jos et niin mitä muuttaisit?
  - Mitä Ninnille kuuluu?
  - Mitkä ovat kaksi parast sinulle tapahtunutta asiaa tänä vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kiitos kysymyksistä. Vaikka Lariin liittyvä kysymyksesi ei oo mitenkään asiaton, mutta varmaan ymmärrät etten oikeen voi vastata enää mihinkään mikä koskee mun ex-miestä.

   Poista
 6. Mä oon huomannut tuon ihan saman, että blogit on jotenkin muuttuneet ammattimaisempaan suuntaan tosi monilla ja mä en myöskään halua mukaan siihen kelkkaan. Tavallaan se aiheuttaa mullekin paineita, mutta toisaalta tiedän, että itse haluan kuitenkin tehdä ihan omaa juttuani ilman, että kukaan ulkopuolinen pääsee määrittelemään miten asiat teen. Ehkä monilla nuorena bloggaamisen aloittaneina blogin kirjoittaminen muuttuu ammattimaisemmaksi oman aikuistumisen myötä, mutta mä nyt oon aina ollut sellainen huithapeli, etten jaksa tehdä blogista mitään ammattiin rinnastettavaa. Ehkä voisin harkita sellaista, jos mulla olis intoa tehdä blogista oikeasti ammatti itselleni, mutta nyt mulla on niin kiva työ, ettei mua kiinnosta ansaita rahaa blogilla tai olla mikään toimittaja. Ja mä tykkään kyllä myös enemmän lukea ihan sellaisia aitoja ja vähän päiväkirjamaisia blogeja, koska mua kiinnostaa bloggaajan todellinen persoona, eikä niinkään ammattimaisesti toteutetut artikkelit. Niitä löytyy kyllä muualtakin! :) Nyt tuli inspiraatio, ehkä mun pitää kirjoittaa tästä omaankin blogiin jotain! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä käy monesti niin, että mä keksin jutun juuren ja sä sitten laitat sille isot mittakaavat kun kirjoitat siitä ison postauksen :D

   Poista
  2. Niin kyllä on! :D :D Mä mietin asiat niin kauheen laajasti ja saan helposti inspiraatioita siitä kun joku toinen on pohtinut jotain asiaa vähän.

   Poista
 7. Sama ilmiö on tullut huomattua ja olen sitä mieltä etten jaksa liian asiallisia blogeja lukea, ne kun ovat helposti persoonattomia. Ainoat blogit joita luen ovat tämä, Kaktun blogi ja Bellan (Lehmusvirta) blogi, mutta hän näyttää lopettaneen kirjoittelun. Kirjoittakaa persoonallisia blogeja, älkää alkako liian tosikoiksi.

  - Oletko enemmän aamu- vai iltaihminen?
  - Keräätkö jotain tiettyä väriä (tavaroita) hevosille, vai onko ihan sama mitä kaupasta hankkii kunhan tuote ajaa tarkoituksensa?
  - Oletko hyvä piirtämään?
  - Keräätkö itse jotain esineitä tms? Tai oletko kerännyt?
  - Oletko koskaan lasketellut?

  VastaaPoista
 8. Onko sulla nyt mitään työpaikkaa, vai opiskeletko pelkästään?
  Millaisella autolla ajat, oliko se rikki äskettäin, vai muistanko väärin jostain kuvapostauksesta :)
  Voisitko kertoa ninnistä jotakin? Minulla on ikävä pikkuneitiä<3
  Onko sulla pitkä matka tallille?
  Kerro 5faktaa itestäs, mitä et oo ennen paljastanu.
  Onko opiskelu kivaa?
  Mitä sun poikaystävä tekee? Töitä/opiskelu?
  Onko teillä aikeissa yhteinen lapsi? Asutteko yhdessä?
  Mitä mieltä hän on blogistasi?
  Meinaatko joskus ostaa oman hevosen?
  Miksi haluat ratsutttaa nuoria hevosia? Eikö valmiimpi olis kiva, millä pääsis kisaamaan?
  Miksi et käy enää varkauden ratsastuskeskuksella?
  Onko sulla sisaruksia?
  Mitä ruokaa laitat useiten?
  Oletko allerginen jollekin?
  Onko sulla muita kotieläimiä kuin iina?
  Asuuko ninni viikko ja viikko sun ja larin luona vai miten?
  Onko teillä muuten ihan hyvät välit larin kanssa vaiko tulehtuneet?
  Mitä ajattelet omasta nuoruudestasi?
  Kadutko jotain, mitä?
  Mitä muuttaisit elämässäsi, jos 2 asiaa saisit valita?
  Kiroiletko?
  Millon teet videopostauksen?

  Sulla on kiva blogi, kunhan herätät sen kunnolla taas henkiin <3

  VastaaPoista
 9. mikä koulussa on vaikeinta, entä helpointa/mukavinta?
  3 parasta muistoa hevosten kanssa?
  minkä väriseks et voisi värjätä hiuksiasi?
  missä näet itsesi viiden vuoden päästä?

  VastaaPoista
 10. Mitä mieltä olet loimittamisesta? Entä klippaamisesta?
  Pitäisitkö hevostasi pihatossa?
  Kumpi mielestäsi on parempi säilö- vai kuivaheinä?

  VastaaPoista
 11. Olen yrittänyt päästä tästä pahasta tavastani kommentoida kielioppia (etenkin kun juuri kirjoitit siitä..), mutta se on fr[b]i[/b]sbeegolf. Anteeksi, en vain kestänyt enää yhtäkään postausta enempää fresbeegolffia.

  VastaaPoista

En julkaise asiattomia ja törkeitä kommentteja. Arvostella saa, mutta se tulee tehdä asiallisesti ja hyvää kielenkäyttöä kunnioittaen. En myöskään julkaise kommentteja, jotka ovat osoitettu toisille kommentoijille.

Kiitos kun kommentoit ☺