perjantai 11. marraskuuta 2016

Vastaukset osa 2 (minä & muu elämä)

Mihin aiot suuntautua opinnoissasi? Kauan ne kestää?

En ole vielä varma mihin suuntaudun. Minulla on kaksi hyvää vaihtoehtoa, eli mielenterveys- ja päidetyö tai sairaanhoito ja huolenpito. Jos tällä hetkellä pitäisi päättää, haluaisin varmasti mielenterveys- ja päihdetyöhön. Olen kuitenkin edelleen avoin myös toiselle vaihtoehdolle. Opinnot kestää 2018 toukokuun loppuun asti.

Miks lopetit ratsastuksenohjaajaksi opiskelun?

Mikin kuoleman jälkeen motivaatio koko hevosharrastukseen oli niin totaalisesti nollassa, että en kokenut koulun jatkamista mitenkään luonnollisena. Meillä oli loppusuora alkamassa ja tarvittiin paljon työtä, hevosia ja hyvää ratsastusta mikäli halusi loppukokeet selvittää. Minulla oli Mikistä yksi opinnäytetyö kesken ja olin varannut sen sekä koulu- että estehevoseksi loppukokeisiin, joten sen kuoltua minulla oli kaikki palikat auki. Tiesin myös koko ajan varmaksi, että hakisin kouluun heti valmistuttuani enkä jäisi töihin hevosalalle vaikka valmistuisin. Lisäksi minulla oli yksi kurssi kokonaan käymättä, jonka olisin joka tapauksessa joutunut siitämään seuraavalle vuodelle. Yrittäjyyden kurssin missasin, koska Ninnin jalka murtui juuri samana päivänä kun minun olisi pitänyt lähteä kouluun. 

Missä maassa haluisit käydä? Missä kaupungissa/kaupungeissa Suomessa?

En oikeastaan halua käydä välttämättä ollenkaan ulkomailla, mutta jos pitäisi jonnekin lähteä niin Ranskassa olisi kiva käydä viikonloppulomalla tai sitten aurinkorannalla Espanjassa. Suomessa olis kiva käydä Lapissa. Siellä en oo koskaan käynyt. Kuusamossa oon käynyt joskus lapsena, mutta sen ylempänä en koskaan ainakaan muistaakseni.

Minkä ikäinen Ninni on nyt?

Ninni on syntynyt toukokuussa 2013, eli hän on nyt 3-vuotias :)


Haluatko joskus lisää lapsia?

En välttämättä. Kaikki hokee mulle, että kyllä mun mieli tulee vielä muuttumaan, mutta itse en oikein usko siihen. Yksi ihana ja terve lapsi riittää mulle ihan mainiosti!

Voitko kirjoittaa piiiitkän postauksen siitä miten Ninnin synnytys käynnistyi, miltä synnytys tuntui, minkälainen raskaus oli jnejne?

Mun tekis niin mieli toisaalta toteuttaa tämä sun toive, mutta taas toisaalta en oikeestaan haluais enää kirjoittaa siitä enää tänne blogiin kun en muutenkaan Ninnistä enää tänne sen kummemmin kirjoita. Jos haluat jutella näistä asioista muuten tai se on sulle jotenkin ajankohtaista niin toki saat laittaa mulle sähköpostia malava.laura@gmail.com :)

Miten asut nyt? 

Tämmösessä aika isossa rivitalokaksiossa ja meitähän on täällä minä, Rasmus, kissa ja puolet ajasta myös Ninni. Jossain vaiheessa täytyis etsiä vielä isompi asunto, mutta ei nyt vielä ihan ajankohtaista. 

Miten tapasitte miehesi kanssa?

Tinderissä alettiin juttelemaan ja parin päivän viestittelemisen jälkeen nähtiin sit yhdellä parkkipaikalla, jonka jälkeen ei olla sit erossa paljoa oltukaan :D

Oletko tyytyväinen elämäntilanteeseesi, jos et niin mitä muuttaisit?

Olen tyytyväinen. Jos haluaisin elämästäni ihan täydellistä, niin toki siihen kuuluisi oma heppa ja ehkä joku viikonloppuduuni rahatilannetta vielä vähän parantamaan. Muuten kaikki on tosi hyvin :)

Mitä Ninnille kuuluu?

Hyvää! Se on tosi luonteikas ja ihanan huumorintajuinen pieni neiti, jonka kanssa yksikään päivä ei ole tylsä.

Mitkä ovat kaksi parasta sinulle tapahtunutta asiaa tänä vuonna?

Se on kyllä ehdottomasti vuoden kohokohta kun sain Mikin omaksi. Vaikka se kuolikin pian, niin olin kaksi viikkoa maailman onnellisin hevosenomistaja. Toinen kahdesta parhaasta on uusi poikaystävä :)

Oletko enemmän aamu- vai iltaihminen?

Ennen olin selvästi iltaihminen, mutta oon varmaan vähitellen kääntymässä aamuihmiseksi. Mua väsyttää iltaisin monesti jo tosi aikaisin ja aamulla taas huomaan herääväni yhä useammin aikaisin ilman herätyskelloa.


Oletko hyvä piirtämään?

En. Mulla ei oo sitten tippaakaan taiteellisia lahjoja.

Keräätkö itse jotain esineitä tms? Tai oletko kerännyt?

Muumimukeja mulla on muutama ja niistä tykkään, mutta en oikeastaan jaksa käyttää sen kummemmin siihen rahaa kun ihan samalta se kahvi maistuu jokaisesta kupista :D Jos nyt uusia kahvikuppeja kuitenkin tarvitsisin, niin varmaan etsisin niitä muumimukeja. 

Oletko koskaan lasketellut?

En ole koskaan edes kokeillut.

Onko sulla nyt mitään työpaikkaa, vai opiskeletko pelkästään?

Opiskelen vaan. Kunhan oon sen verran opiskellut, että saan alkaa tehdä keikkatöitä hoitoalalla niin varmaan sitten niitä yritän saada. 

Millaisella autolla ajat?

Mun oma auto on 2011 vuosimallin musta farmari Volkswagen Golf.

Kerro 5 faktaa itestäs, mitä et oo ennen paljastanu?

Oon aika hyvä laittamaan ruokaa ja leivon myös paljon, mutta mulle ei oo koskaan tullut mieleenkään jakaa reseptejä tänne blogin puolelle.

Viihdyn hyvin yksin tai vain perheen parissa. Oon karsinut vuoden sisällä muutaman kaverisuhteen kokonaan pois elämästä ja minusta tuntuu, että oon sitä onnellisempi mitä vähemmän mun ympärillä on ihmisiä. Nykyään minulla on myös todella kovat ''vaatimukset'' ystävyydelle. En halua notkua huonoissa ihmissuhteissa enää päivääkään. Minulla on mennyt siihen ihan turhaan aikaa elämässäni.

Minut mielletään usein aika rohkeaksi ratsastajaksi, mutta itse tunnen itseni useimmiten aika vellihousuksi ja vähitellen olen alkanut nimittää itseäni myös tätiratsastajaksi :D

Kolme faktaa saa riittää, en nimittäin keksi yhtään enempää.

Onko opiskelu kivaa?

Onhan se. Toki kaikessa on hyvät ja huonot puolensa, mutta jos ammatin haluaa saada niin on opiskeltava. Kyllä mä koulussa viihdyn ja meillä on mukava luokka.

Mitä sun poikaystävä tekee? Töitä/opiskelu? Onko teillä aikeissa yhteinen lapsi? Asutteko yhdessä? Mitä mieltä hän on blogistasi?

En halua kovinkaan tarkasti puhua Rasmuksesta tai hänen elämästään, sillä se ei varsinaisesti kuulu tänne blogin puolelle. Hän on myös sanonut, ettei häntä kiinnosta tämä blogi tai bloggaaminen muutenkaan millään tavalla, enkä siksi halua vastata suoraan häntä koskeviin kysymyksiin. Sen oon jo tuonne aiemmaksikin vastannut, että asutaan yhdessä.

Onko sulla sisaruksia?

On yksi vuoden vanhempi isoveli.

Mitä ruokaa laitat useiten?

Jauhelihakastike on varmaan aika yleinen ruoka meillä, mutta pyrin kyllä aina laittamaan aika monipuolisesti erilaisia ruokia.

Oletko allerginen jollekin?

Oon rotille, hiirille, hamstereille ym. jyrsijöille. En tietääkseni muille.

Onko sulla muita kotieläimiä kuin Iina?

Ei ole.


Mitä ajattelet omasta nuoruudestasi? Kadutko jotain, mitä?

Tietenkin tekisin monta asiaa toisin, mutta en varsinaisesti kadu mitään.

Mitä muuttaisit elämässäsi, jos saisit valita 2 asiaa?

Ensimmäiseksi haluaisin, että Ninni asuisi koko ajan täällä minun luona. On vaikeaa olla erossa omasta lapsestaan näin paljon. En kuitenkaan saa olla tässä asiassa itsekäs, vaan tietenkin Ninnillä on oikeus olla yhtä paljon isänsä kanssa kuin minunkin. Toinen asia voisi olla vaikkapa oma hevonen.

Kiroiletko?

Jonkin verran. 

Millon teet videopostauksen?

Täytyy katsoa kun sopiva inspiraatio löytyy. En ole mikään videopostausten fani, mutta joskus niitä on ihan mukavaa tehdä. Enemmän mielessäni on pyörinyt ajatus ''päiväni kuvina'' -postauksesta ja sen toteutan varmasti ihan piakkoin. 

Mikä koulussa on vaikeinta, entä helpointa/mukavinta? 

Vaikeinta on keskittyä pitkiin teoriatunteihin ja helpointa on ehkä ryhmätyöt tai käytännön opiskelu.

Minkä väriseks et voisi värjätä hiuksiasi?

En ainakaan vihreäksi tai siniseksi. 

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?

Toivottavasti ainakin mulla on silloin vakituinen työpaikka, oma hevonen ja asuisin Rasmuksen ja Ninnin kanssa jossain isommassa asunnossa. 

8 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Ihana kuva Ninnistä. Oikein ihanaa talvea ja joulun odotusta teille <3

  VastaaPoista
 2. kiva postaus eikä ollut liikaa kysymyksiä niin jaksoi hyvin lukea loppuun asti :)

  Ps. pieni vinkki lähihoitajalta, jos vaan yhtään nappaa niin ota sairaanhoito ja huolenpito, se on niiiiiiiiin paljon laajempi ja opettavaisempi kun mielenterveyspuoli. Tsemppiä opiskeluun !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, mutta päihde ja mielenterveys kiinnostais mua eniten :)

   Poista
 3. Mielenterveyspuoli kuullostaa kiinnostavalta! :)

  VastaaPoista
 4. Toinen vinkki lähäriltä.. Jos lasten kanssa työskentely kiinnostaa edes vähän ota huomioon opiskelussa se ettet pääse vakituiseen työsuhteisiin lasten kanssa ilman tätä koulutusohjelmaa :) Itse kävin siis lasten ja nuorten koulutusohjelman, olin pari vuotta vanhusten parissa töissä ja nyt lasten parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kiinnosta lapset eikä vanhukset. Enemmän haluan työskennellä mt-puolella tai esim ongelmanuorten kanssa.

   Poista

En julkaise asiattomia ja törkeitä kommentteja. Arvostella saa, mutta se tulee tehdä asiallisesti ja hyvää kielenkäyttöä kunnioittaen. En myöskään julkaise kommentteja, jotka ovat osoitettu toisille kommentoijille.

Kiitos kun kommentoit ☺