torstai 1. kesäkuuta 2017

Ohjasajoa ja ilman satulaa ratsastusta

Kaikki postauksen kuvat © Aino Huupponen/aiino.kuvat.fi
Me ollaan treenattu nyt niin ahkerasti, että eilen oli vihdoin aika heittää aivot narikkaan ja tehdä jotain ei niin totisia harjoituksia. Olin illan töissä ja kärsin ihan kamalasta flunssasta, joten omakaan olo ei kovin kummoinen ollut. Päivän harjoitukset aloitettiin ohjasajolla. Tämä taisi olla kolmas kerta kun ohjasajan Ompulla. Ohjasajo olisi hyvä liikuntamuoto jos perämiehen kunto kestäisi. Tällä kertaa laitoin hengästymisen ja heikotuksen flunssan piikkiin, mutta eipä minulla kovin kummoinen juoksukestävyys ole muutenkaan. Muutaman hölkkäkierroksen jälkeen siirryttiin hyttysliuskojen (?!) pariin. Pienen epäröinnin jälkeen Omppu meni useamman kerran hyttysliuskahäkkyrän (voisko joku keksiä tälle paremman nimen? :D) läpi rohkeasti. Perämiehellä oli ensimmäisessä suorituksessa hieman tekemistä, ettei vahingossa nappaisi hevosta suusta sen pompatessa voimalla eteenpäin. Taisin kuitenkin onnistua tehtävässä, mikäli kuvia on uskominen.


Maastakäsin tehtyjen alkuverryttelyjen jälkeen hyppäsin ratsaille. Ratsastin Ompulla toista kertaa ilman satulaa ja minua kieltämättä jännitti, menikö ensimmäinen onnistuminen vahingon piikkiin vai olisiko Omppu oikeasti noin helppo siinä hommassa. 

Ja niin siinä taas kävi, että jännitin ihan turhaan. Heppa käyttäytyi tosi hienosti. Ilman satulaa ratsastus täytyy ottaa ehdottomasti mukaan viikottaiseen treeniin. Se tekee hyvää sekä hevoselle, että ratsastajan tasapainolle. Toistaiseksi ilman satulaa ratsastus tapahtuu maneesissa, mutta ehkä loppukesästä tämänkin lystin voi siirtää ulkokentälle. 
Olen älyttömän ylpeä Ompusta ja siitä kuinka kiltin ja mutkattoman harrastuskumppanin olen siitä saanutkaan. Se ei ole ollut missään nimessä itsestäänselvyys ja paljon tämän eteen on töitä tehty. Sanonta; ''Kyllä työ tekijänsä palkitsee'' pitää kyllä täysin paikkaansa. Kun muistelen lähtötilannetta ja kaikkia niitä ongelmia joita meillä oli, en voi kun olla ylpeä meistä molemmista. Olen aloittanut luonnostelemaan postausta, jossa kokoan tarkemmin hetkiä meidän matkasta ja ehkä saan sen julkaistua piakkoin.

10 kommenttia:

 1. Ompusta on tullu kyllä hieno, oot tehny nii hyvää työtä! Ilo katsella teidän yhteistyötä. Hyvää kesää teille :)

  VastaaPoista
 2. Sattuipa hauskasti. Itsekin juuri yksi päivä mentiin samoilla kuvioilla nuoren tammani kanssa. Silläkin oli kolmas ohjas-ajokerta ja toinen ilman satulaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah no tosiaan :D Miten teillä meni?

   Poista
  2. Ihan kivasti. Tamma on aika hyvin hokannut tuon ohjasajon ja ilman satulaa menoakaan se ei ihmetellyt kuin vähän aikaa. :D

   Poista
 3. Oot tehny super hyvää työtä Ompun kans! Mistä tallilta Omppu tulikaan täältä päijät-hämeestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) en kuollaksenikaan muista tallin nimeä.... hollolassa se oli

   Poista
 4. Itse olen tykästynyt todella paljon ohjasajamiseen oman ponini kanssa! Nyt kun kumpikin - minä ja poni ollaan tajuttu homman idea ni ponista irtoaa todella letkeää ravia ja laukkaa ohjasajaessa. Olen myös ohjasajaen hypyttänyt pieniä kavaletteja ja se nuoren kanssa todella hyödyllistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä jaksaisi juosta niin kovaa, että tämä voisi laukata tai saati hypätä :D

   Poista
 5. Voit myös ohjasajaa ympyrää jolloin seisot itse keskeisellä kuten jyoksuttaessa nii ei tarvitse koko ajan perässä juosta:)

  VastaaPoista

En julkaise asiattomia ja törkeitä kommentteja. Arvostella saa, mutta se tulee tehdä asiallisesti ja hyvää kielenkäyttöä kunnioittaen. En myöskään julkaise kommentteja, jotka ovat osoitettu toisille kommentoijille.

Kiitos kun kommentoit ☺