keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Ompun ensimmäinen esterataOlin sopinut, että Miila tulee uudelleen viikolla ratsastamaan ponia ja samalla Omppua. No nyt kun poni myytiin, jäljelle jäi ainoastaan Omppu ja tietenkin Miila sai tulla ratsastamaan sillä. Minä olen edelleen ihan järkyttävässä flunssassa, joten ratsastusapu on enemmän kuin tarpeen. Ompulla ja Miilalla sujuu treenit kyllä niin kivasti, että vaikka minun flunssa tästä pian tokenisikin, niin ratsastukset saavat jatkua mikäli Miila itse niin haluaa.

Suunniteltu kouluratsastus vaihtui esteisiin. Olin ajatellut hyppääväni perjantaina, mutta kilpailujen vuoksi esteitä ei voi enää silloin hypätä vaan kisaradan on annettava olla koskematon iltakilpailuihin saakka. Hyppypäivä oli pidettävä tänään, eikä Miilakaan vastustanut ehdotustani hyppäämisestä.

Auton mittari näytti +25 lämpöastetta, mutta auringossa hellettä riitti varmasti tuotakin enemmän. Koska Omppu ei ole luonnostaan mikään pikakiituri, pidettiin verryttely lyhyenä ja aloitettiin melko pian hyppäämään pieniä tehtäviä.

Omppu suoritti tehtäviään tasaisen varmasti, mutta ennen esteiden nostamista hain Miilalle raipan maneesista. Päätin muutama viikko sitten, että raippaa tälle hevoselle ei tulla enää näyttämään, mutta tässä tapauksessa sallin lipsahduksen periaatteistani. Pienet napautukset kaulalle eivät olleet kovinkaan merkittäviä, mutta hevonen piristyi kummasti joko siitä raipasta tai sitten nousevista esteitä.

Ratsuni (tai tässä tapauksessa kylläkin Miilan ratsu), hyppää paremmin mitä isompi este on edessä. Edelleenkään esteet eivät isoja ole, olisiko päivän korkein okseri ollut 80-90cm, joka hypättiin kaksi kertaa. Muuten esteet pysyttelivät 50-70cm kokoluokassa.

Omppu työskenteli rehdisti neljän askeleen porttilinjalla, jonka jälkeen päätettiin hypätä pientä rataa. Ennen radalle lähtemistä Miila otti muutaman lähestymisen laukassa pienelle pystylle ja laineelle. Ompulla on hyvä taipumus passailla omia askeliaan ihan itsekin monessa tilanteessa. Yhtään kosketusta puomiin ei tänään tullut, eikä kieltoa. Laukatkin olivat esteen jälkeen yhtä poikkeusta lukuun ottamatta aina oikein. Tähän ratsastaja kommentoi, että hevonen huolehtii niistä aivan itse. Videot ovat vähän epäloogisessa järjestyksessä, sillä rata hypättiin viimeisenä eikä ensimmäisenä niin kuin se videossa näkyy.


Kaiken kaikkiaan pidin näkemästäni tänään. Minulla on käsissäni mukava aihio, josta voi oikealla treenillä tulla ihan hyväkin. Laukkaan tarvitaan rutkasti voimaa lisää, mutta sitä tulee kunnon ja iän karttuessa. 

Miltä näyttää?

10 kommenttia:

 1. Edelliseen postaukseesi kommentoineena satulasta, videolta näkee vielä paremmin miten se joka hypyllä nousee takaa ylös ja lyö hevosta selkään. Saman näkee välillä laukassakin. Jos olisi minun hevoseni, en hyppäisi tuolla satulalla enää, ettei kipeytyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös estesatulan ole tarkoitus antaa tilaa selälle..? Katsopa ihan ammattilaisten gp kilpailevien satuloita, kaikilla taitaa takaa nousta hypyissä ;)

   Poista
  2. Ei tuo ole tilan antamista, tuo on satulan kippaamista. Mieti alastulohetkeä, jolloin satula paiskautuu takaisin hevosen selkään vauhdilla. Tosi hyvin antaa tilaa joo... Olen satulansovitus kursseja käynyt ja asiaan muutenkin aika paljon perehtynyt, ja kaikkialla on sanottu että sopiva satula ei hypyssäkään liiku.

   Poista
  3. Satula vaikuttaa minusta kaikin puolin sopivalta ja myös hevonen tykkää siitä. Tällä hetkellä en näe mitään tarvetta satulan vaihdolle, mutta jos oikeasti tarve tulee eteen niin tietenkin vaihdan :)

   Poista
  4. Miksi laitoit satulan myyntiin jos kerran on sopiva?

   Poista
  5. Kävin tossa vkl kouluvalmennuksessa ja totesin et haluan yleissatulan :D Donau on kumminkin aika kova istua pidemmän päälle ja mä kun hyppään ehkä kerran kahdessa viikossa niin yleis meille käytännöllisempi :)

   Poista
 2. En tarkoita tätä loukkaavana, mutta omaan silmääni (jos muistan oikein) näyttää siltä että Ompun laukka on vähän huonontunut. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole huonontunut :) Eri ratsastaja ja hepalle vähän vaikeita juttuja niin löytyy syyt ihan siitä. Sen laukka on itseasiassa parantunut oikeasti!

   Poista
 3. Minusta Ompun meno näyttää hyvälle tuossa videossa! Ja on varmasti hyvää vaihtelua olla itse kentän reunalla ja seurata oman hevosensa liikkumista!
  Oot kyllä tehny hyvää työtä ja teitä on ilo seurata blogin kautta! :)

  VastaaPoista

En julkaise asiattomia ja törkeitä kommentteja. Arvostella saa, mutta se tulee tehdä asiallisesti ja hyvää kielenkäyttöä kunnioittaen. En myöskään julkaise kommentteja, jotka ovat osoitettu toisille kommentoijille.

Kiitos kun kommentoit ☺