perjantai 7. heinäkuuta 2017

Isoja päätöksiä

Kaikki postauksen kuvat © Iina Makkonen
Eilen irtisanoin maneesitallin vuokrasopimuksen lopullisesti. Lähdin sieltä reilu viikko sitten niillä puheilla, että tulen takaisin viimeistään syksyllä. Elämä kuljettaakin nyt eri suuntaan ja me voidaan sanoa ainakin elämän tässä vaiheessa maneesitallille hyvästit. Elämää ja arkea lähdetään rakentamaan nyt ihan toisella tavalla.


Tällä viikolla sain kuulla mahdollisuudesta tuoda hevoset Kuvansiin, siis samalle kylälle missä itse asun. Nykyinen 15 kilometrin tallimatka vaihtuu yhden kilometrin mittaiseksi ja käytäntö ihan toiseksi. Syyskuusta alkaen vastaan Ompun hoidosta aamusta iltaan täysin itsenäisesti.

Kaikkea uutta ja jännää on siis luvassa. Ensimmäistä kertaa huolehdin itse kaikesta. Täytyy hommata kuivikkeita, heinät, ruoat ja olla valmis nousemaan aamutallin vaikka pakkasta olisi -30 astetta ja taivaalta sataisi jääkalikoita.

Ompun mukana muuttaa kaverini Iinan shetlanninponi, joka on myös minun vastuullani suurimmaksi osaksi. Tietty Iinasta on myös apua toisinaan Ompun hoidossa. Ollaan kuitenkin sovittu, että päävastuu jää minulle ja Iina auttaa sen minkä yrittäjän arjeltaan ehtii.


Ompulle tulee nyt harmittavasti kaksi muuttoa melkein peräkkäin. En kuitenkaan tiennyt nykyiselle tallille sitä viedessäni, että tälläinen mahdollisuus tulee eteen. Tällä viikolla sain kuitenkin tietää, että lähistön tallilta tilaa tyhjenee ja olin ollut jo ikään kuin jonossa sinne pidemmän aikaa.

Onneksi muutto ei kuitenkaan tapahdu ihan heti ja saadaan nauttia nykyisestä tallista vielä melkein kahden kuukauden ajan. Painosanalla nauttia, sillä me ollaan edelleen viihdytty todella hyvin.


Omppu on liikkunut koko ajan todella hyvin. Se saakin nyt sattumalta useamman vapaan peräkkäin minun kiireiden ja huomisen reissun vuoksi. Ensi viikolla ohjelmassa olisi kevyitä koulutreenejä ja maastoilua. Omppu on kehittynyt niin kovaa vauhtia, että en ota sen kanssa nyt mitään stressiä. Lisäksi uudelta tallilta on maneesille matkaa vain kilometrin verran, joten syksystä alkaen treenit tulevat olemaan taas vähän totisempia. 


Mukavaa saada kaikki hyvät jutut yhdistettyä samaan pakettiin. Saan itse vaikuttaa hevoseni hoitoon mahdollisimman paljon (siis saan päättää kaiken :D) talli on pieni ja rauhallinen, jossa Omppu viihtyy varmasti ja hyvät treenimahdollisuudet ovat alkukäyntien päässä kotipihasta. Voiko parempaa enää toivoa?

On tainnut tulla niin paljon infoa, että olisikohan se kysymyspostauksen paikka? Laittakaahan kyssäreitä tulemaan, niin minä vastailen niihin viimeistään parin päivän päästä. Siihen asti moido ♥

11 kommenttia:

 1. Vau kyllähän tuollainen mahdollisuus täytyy käyttää, kun nokan eteen noin tulee! Itse oman hevosen kohdalla olen miettinyt jo pidemmän aikaa itsehoitotallin mahdollisuutta, tarkka hevosenomistaja kun olen ja asiat kun tulisi tehdä täsmälleen niin kuin haluan. Ja toki edullisempaahan se mahdollisesti myös on, vaikka lisätyötä täysi- tai puolihoitotalliin verrattuna teettääkin :)

  Sitten tämä ikuisuuskysymys, josta olen kiinnostunut aina kun joku sanoo hevosen olevan tai muuttavan itsehoitotalliin; kuinka aiot ruokinnan toteuttaa opiskelijana ja työssäkäyvänä? Vapaa heinä, heinäverkot, onko joku toinen ruokkija sinun lisäksesi vai onko sulla aikaa itse käydä antamassa heinät useamman kerran päivässä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sielläkin jakautuu tallivuoroja niin että tehdään esim. talleja silloin kun pystytään. Eli joku ottaa aamutallin jollekkin päivälle ja vie hevoset silloin pihalle omistajan jo valmiiksi pussittamille heinille. Eihän kukaan työssäkäyvä pysty tekemään kaikkia tallivuoroja itse jokapäivä.
   Selvennätkö Laura tätä :D

   Poista
  2. Ei, vaan mä hoidan ite 3krt päivässä ja pyydän sit ponin omistajalta tai äidiltä tai joltain jeesiä jos en jotain pysty, mutta tarkoitus on järjestää elämä niin että tallihommat hoituu. Mutta mä palaan tähän asiaan sen vastauspostauksen kanssa :)

   Poista
 2. Millaiset ovat suunnitelmasi tulevaisuudelle Ompun suhteen? Oletko enemmän este- vai kouluratsastaja? Millaisia konkreettisia muutoksia Ompun arkeen siis tulee syksyllä, vai pysyvätkö asiat uudesta tallista huolimatta ennallaan?

  VastaaPoista
 3. Itsehoitotallit on pop! Oma yp-hevonen on pienellä tallilla, missä arkisin tallin omistaja hoitaa aamut ja muuten hoidetaan jättiläisen omistajan kanssa kaikki muut. On se rankkaa välillä, kun viikonloppuna könyät klo 7 tallille, siivoat, viet kaksi hevosta ulos, liikutat, teet ruuat, kannat kuivikkeet ym mutta ei tuota vaihtais mihinkään. Näkee paremmin miten hevonen voi, juoko tarpeeksi ja miten syö - tarviiko väkkäreitä vähentää jne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä ♥ Se on niin ihanaa, kun saa toteuttaa elämän hepalle just niinkun se on sille itselleen parasta :)

   Poista
 4. Millainen uusi talli on? Onko maastoja jne
  Kuinka kauan omppu tarhaa päivisin?
  Mikä on mielestäsi oikea turparemmin kireys?
  Mikä kuolain ompulla on ja miksi?

  VastaaPoista
 5. Mitä ninnille kuuluu?
  Miksi muutit uuteen asuntoon?
  Mitä larille kuuluu? Oletko hänen kanssaan tekemisissä?

  VastaaPoista
 6. Mitä mieltä olet nuoren hevosen lomista? Saako/pääseekö Omppu esim. laitumelle miettimään oppimaansa?

  VastaaPoista
 7. Käykö Ninni paljon mukanasi tallilla?
  Onko pettymys jos Ninni ei halua isona ratsastaa/heppailla?
  Voisitko julkaista uudelleen kaikki vanhat postauksesi?
  Asutko miehesi kanssa yhdessä ja kauan olette olleet nyt yhdessä?
  Haluatko miehesi kanssa naimisiin? Entä lapsia?
  Paljonko käytät alkoholia? Tupakoitko?

  VastaaPoista
 8. Vieläkö ratsutat sitä suomenhevosta, Siroa? Jos kyllä, niin miten teillä on mennyt?

  VastaaPoista

En julkaise asiattomia ja törkeitä kommentteja. Arvostella saa, mutta se tulee tehdä asiallisesti ja hyvää kielenkäyttöä kunnioittaen. En myöskään julkaise kommentteja, jotka ovat osoitettu toisille kommentoijille.

Kiitos kun kommentoit ☺