maanantai 9. lokakuuta 2017

Mukava ja mutainen maanantai

Kaikki postauksen kuvat © Tiia Jordan
Tänään menin aamutalliin poikkeuksellisen aikaisin, sillä Fionalle oltiin sovittu kengitys seitsemäksi. Ennakko-odotuksista huolimatta poni käyttäytyi tosi siivosti ja pääsin ihan ajoissa jatkamaan kohti sovittua tapaamista. Mukavien aamukahvien jälkeen vietin päivän koulussa opiskellen, kuinka väkivallan uhri kohdataan ja mitä kaikkea sana väkivalta pitääkään sisällään.

 Ajatuksia herättävän koulupäivän jälkeen oli ihan kiva suunnata tallille hölkkäämään heppaset ja rentoutumaan kaverin seuraan. Nykyään Etelä-Suomessa asuva kaverini Tiia oli tullut taas käymään Varkaudessa ja sain nakitettua hänet kameran taakse ja tietty myös ratsastamaan.


Ompulla oli ohjelmassa laukannoston opetteleminen käynnistä. Ajattelin, että tämän harjoitteleminen voi olla aika vaikeaa ja olin valmistautunut, että ensimmäisenä päivänä harjoittelemme laukannostoa mahdollisimman vähäisen raviaskelmäärän kautta. Otin pari ympyrää ravia molempiin suuntiin ihan rennolla meiningillä, jonka jälkeen siirsin ratsun käyntiin ja aloitin valmistelemaan laukannostoa.

Leukani loksahti tosin melkein maahan asti, kun heti ensimmäisestä yrittämästä alkaen Omppu nosti laukan käynnistä ihan niin kuin olisi aina ennenkin tehnyt niin. Koskaan aiemmin en ole tätä edes kokeillut, sillä jopa ravista nostot ovat välillä haastavia. Tein muutaman toiston molempiin suuntiin heppaa tosi paljon kehuen ja annoin asian olla. Loppuverkat lähdettiin tekemään maastoon.Toisinaan Omppu kyllä yllättää minut totaalisesti. Olin koko loppuverryttelyjen ajan naama ihan näkkärillä kun mietin, miten ihanan yritteliäs hevoslapsi minulla onkaan. Vaikka laukannosto käynnistä vaatiikin siltä tässä koulutusvaiheessa paljon, yrittää se silti aina parhaansa. Ompulla olisi tällä viikolla luvassa vielä kevyttä jumppaa kentällä ja maastossa, sekä ehkä yhdet estetreenit. Katsotaan mitä kaikkea ehditään tehdä. Minulla on nimittäin tosi kiire viikko, kun jokainen päivä on jo ilman näitä hevosiakin täyteen tungettu. Ompun jälkeen kentälle pääsi Fiona. Sen kanssa tein samat jutut mitä Ompun, eli ravasin pari ympyrää, jonka jälkeen tein muutamat laukannostot. Fionalle tämä on helpompaa jo ihan pienen ja kompaktin kokonsa vuoksi. Tosin motivaatiota tällä ponilla ei ole nimeksikään vähän voimaa vaativiin tehtäviin, mutta ihan kiltisti se kuitenkin kaiken suorittaa vaikkakin ilme on hapan. 


Itsepäisyytensä vuoksi se ei soveltunutkaan ratsastuskouluun vaan ajautui heti muutaman kuukauden jälkeen takaisin minulle ja myyntiin. Enhän minä voi noin suloista ja monessa tilanteessa vain väärin ymmärrettyä ponilasta laittaa ison maailman tuuliin yksin kulkemaan ja se saikin nyt jäädä sitten Ompun kaveriksi ja meidän uudeksi perheenjäseneksi. Huolta on nyt sitten kahden edestä ja samoin velvotteita, mutta mitäpä näiden ihanien hevoslasten eteen ei tekisi ♥Mites teidän muiden viikko on lähtenyt käyntiin? 

8 kommenttia:

 1. Mistä Fionan noi meksikolaiset on ostettu? Kivan näköinen toi iso karva meinaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin käytettynä mut näyttävät olevan Horzesta ostetut merkin perusteella :)

   Poista
 2. Mun mielestä käynnistä on paljon helpolpi laukkoja nostaa kuin ravista :) Joudun siis pakottamaan itseni nostamaan niitä omalla hevosella myös ravista ;) Samoin tuppaan aivan liikaa siirtämään hevosen suoraan käyntiin laukasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorella hevosella vähän eri juttu. Kyllä minäkin kokeneemmalla ratsulla mieluiten käynnistä nostaisin :)

   Poista
 3. Onko tää muuten se sama talli, jossa Ainon hevonen joskus oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo :) silloin tosin toimi erilaisella systeemillä kuin nykyään.

   Poista
 4. Hmm, tarkoittaako viimeinen kappale sitä, että Finaali on nyt teidän?

  VastaaPoista

En julkaise asiattomia ja törkeitä kommentteja. Arvostella saa, mutta se tulee tehdä asiallisesti ja hyvää kielenkäyttöä kunnioittaen. En myöskään julkaise kommentteja, jotka ovat osoitettu toisille kommentoijille.

Kiitos kun kommentoit ☺