Omppu


Nimi: Ofelia
Lempinimi: Omppu

Sukupuoli: Tamma
Syntymäaika- ja paikka: 17.4.2013 Viro
Rotu: Eestiläinen urheiluhevonen (ESH)
Säkäkorkeus: 165cm (arvio)

i. Off-Road
e. A.L. Blender
ii. Opaal
ei. Smooth Blend

Ylläpidossa 15.10.2016-6.4.2017
Oma 6.4.2017 →

♥ ♥ ♥

Syksyllä 2016 tein päätöksen irtisanoa silloisen ratsuni ylläpitosopimuksen hevosen osoittauduttua sopimattomaksi käyttööni. Monen mutkan ja mietteen kautta lokakuun 15. päivä kurvasimme pienen maalaistallin pihaan, jossa meitä vastassa oli isokorvainen, lihava ja epäileväisen oloinen nuori tamma. Myynti-ilmoituksen perusteella hevosta oltiin kehuttu kiltiksi ja siltä se näyttikin. Koeratsastus ei sujunut odotusten mukaisesti ja heti aluksi sain sellaiset rodeot, etten olisi ihan heti uskonut niin lihavan hevosen edes pystyvän sellaisiin loikkiin. Koeratsastus sujui loppua kohden kuitenkin nousujohteisesti ja tyydyin siihen, että sain pelokkaan ja kokemattoman ratsun liikkumaan kaikissa askellajeissa mahdollisimman rennosti eteenpäin. Sekä hevosen ostaja, että meidän mukana ollut kuljettaja katsoivat minua hölmistyneinä kun ilmoitin haluavani hevosen. Pari satasta tingittyämme kyytiin lastattiin tämä arka tamma, eikä minulla ollut hajuakaan mitä kaikkea tuleva toisi tullessaan. 


Töitä on ollut paljon ja vielä enemmän edessä, mutta tällä hetkellä olen hevosen suhteen erittäin toiveikas. Meidän arki sujuu hiljalleen uusia asioita opetellessa ja vain mukavan yhteiselon merkeissä. Omppu vaatii paljon aikaa ja rohkaisua, mutta pitkäjänteinen työ tuottaa vähitellen tulosta ja tamma on osoittautunut erittäin oppivaiseksi nuoreksi. Ompulla on 3 puhdasta askellajia ja se on väläyttänyt myös hyvää hyppytekniikkaa ja kapasiteettia estepuolelle. 

Puolen vuoden ylläpidon ja pitkän harkinnan jälkeen päätin ostaa hevosen omakseni huhtikuussa 2017. Toivon Ompusta itselleni monipuolista ja mukavaa harrastus- ja kilpakumppania, mutta ennen kaikkea tahdon että meistä tulee hyviä ystäviä.


Irhohypytyskuvaa lukuun ottamatta kaikki tämän sivun kuvat on ottanut 
Iina Makkonen (iinamakkonenn.kuvat.fi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

En julkaise asiattomia ja törkeitä kommentteja. Arvostella saa, mutta se tulee tehdä asiallisesti ja hyvää kielenkäyttöä kunnioittaen. En myöskään julkaise kommentteja, jotka ovat osoitettu toisille kommentoijille.

Kiitos kun kommentoit ☺